Късометражният филм с изцяло българско участие Три заседания на чрезвичайния комитет“ (Three

...
Късометражният филм с изцяло българско участие Три заседания на чрезвичайния комитет“ (Three
Коментари Харесай

Българско участие в надпреварата за наградите БАФТА



Късометражният филм с напълно българско участие „ Три съвещания на чрезвичайния комитет “ (Three Meetings of the Extraordinary Committee) е номиниран за премията на Британската кино академия – БАФТА, в категорията за най-хубав късометражен английски филм. Режисьори на лентата са Майкъл Уудуорд и Макс Барън, които от години работят в тандем главно в региона на рекламата. И макар че двамата не приказват български, 18-минутната история е разказана напълно на български език, с присъединяване единствено на български артисти и е снимана у нас – в село Студена, Пернишка област. „ Идеята за този филм в реалност започва с местоположението – за нас беше извънредно значимо по какъв метод можем да използваме това неизмеримо място и тези готини актьори “, споделя Барън.

Филмът е сниман при започване на 2020 година в напълно черно-бяла стилистика и съставлява мощна метафора за обстановката с Брекзит и ситуацията, в което изпада Англия.

Главната роля е поверена на младия Мартин Христов, а негови сътрудници са Васил Драганов, Стефан Къшев, Николай Брънзалов, Валентин Гошев, Димитър Селенски и Иван Несторов. Картината е дело на българския оператор Крум Родригес, работил по най-успешните родни кинопродукции през последните 10 години – " Бащата ", " Слава " и " Виктория ".

Церемонията по връчването на оценките ще се организира на 13 март.

Съставил: Весела Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР